Skip to main content

HBO-opleiding Moderne Fytotherapie

Herba Sanitas is een door GRO en het Herboristengilde erkende 4-jarige HBO-opleiding voor moderne fytotherapie, of kruidengeneeskunde, die gevestigd is in Heeswijk-Dinther (NB).

Wij leiden onze studenten op om geneeskruiden op een effectieve en veilige manier te verwerken en toe te passen in een therapeutische setting.
Hierbij baseren wij ons op zowel eeuwenoude traditionele kennis en op wetenschappelijk onderbouwde studies, omdat beide waardevol zijn en elkaar veelal aanvullen.

Herba Sanitas biedt veel theorie en praktijk en is bedoeld voor serieuze studenten die diep in deze prachtige materie willen duiken en daadwerkelijk iets met de opgedane kennis willen gaan doen.

Herba Sanitas is opgedeeld in 2 opleidingen:

  1. Basisopleiding
    De Basisopleiding neemt 2 jaar in beslag en leert de student de bereiding van vele effectieve extracties en producten van medicinale planten en de eerste kennis over het veilig toepassen van deze middelen. Bij het succesvol afronden van de Basisopleiding ontvang je een certificaat.
  2. Masteropleiding
    De Masteropleiding duurt eveneens 2 jaar en is vooral therapeutisch gericht op het veilig toepassen van medicinale planten bij aandoeningen van de belangrijkste lichaamssystemen, waarbij wordt uitgegaan van het ontstekingsmodel van ziekte. Bij het succesvol afronden van de Masteropleiding ontvang je een diploma.

Er zijn in alle leerjaren praktijkdagen en er is zeer uitgebreid en gedetailleerd online lesmateriaal beschikbaar, dat je kunt downloaden als student.