Skip to main content

De visie van Herba Sanitas

Kruidengeneeskunde kent wereldwijd tradities die eeuwen terug gaan in de geschiedenis en prehistorie, daarnaast zijn er vele nieuwe ontwikkelingen in dit beroep die het midden in de tijd van nu plaatsen. Om kruidengeneeskunde als geheel te begrijpen heb je traditionele kennis en science based informatie nodig. Het lesmateriaal en de praktijklessen van Herba Sanitas besteden aandacht aan deze beide uitgangspunten op een nuchtere, heldere en praktische manier.

Herba Sanitas voert geen strijd tegen de reguliere geneeskunst, wij beseffen dat deze heeft gezorgd voor vele ontdekkingen die de gezondheid van mensen hebben bevorderd, tegelijkertijd zien wij, dat vooral bij chronische aandoeningen, het voorkomen van ziekte en het kijken naar gehele mens en niet alleen de aandoening, de reguliere geneeskunst vaak tekortschiet.

Hier kan fytotherapie een gat vullen, met het uitgekiend toepassen van natuurlijke middelen, soms op zichzelf staand, maar ook complementair met reguliere geneeskunst, waarbij rekening wordt gehouden met eventuele interacties met reguliere medicijnen.

Om aandoeningen te verklaren gaan wij uit van het ontstekingsmodel van ziekte, sinds enkele decennia gangbaar binnen de reguliere geneeskunst en naadloos passend op de therapeutische effecten van de meeste botanische medicijnen.

Een van de voordelen van deze benadering is, dat je moeiteloos kunt communiceren met reguliere behandelaars, als je Herba Sanitas hebt afgerond.