Skip to main content

Activiteiten agenda

Herba Sanitas is een erkende HBO-opleiding voor science based fytotherapie, in de vakanties organiseert Herba Sanitas eveneens workshops, cursussen en studiedagen voor alle geïnteresseerden. Tevens organiseren wij proeflessen en een Open Dag.

Herba Sanitas heeft een breed aanbod, voor zowel mensen die nog niet zoveel ervaring hebben met de toepassingen van kruiden, maar ook voor doorgewinterde herboristen/fytotherapeuten.

Alle bijeenkomsten die wij organiseren hebben een hoog niveau en zijn een fantastische aanvulling op je al bestaande kennis en gaan gepaard met uitgebreide en duidelijke presentaties, readers en lesmateriaal van hoge kwaliteit.

  • 19 en 20 maart Gratis Proefles bij Herba Sanitas

09:30-16:00 te Heeswijk–Dinther

Ben je van plan om dit jaar te starten met een herboristen/fytotherapeutische opleiding, maar je wil eerst kennismaken en sfeer proeven, dan kan dit bij Herba Sanitas op zowel 19 en 20 maart.
Wij organiseren dan 2 proeflessen, waarbij je live meemaakt hoe een praktijkles verloopt bij Herba Sanitas, je maakt kennis met de hoofddocent Hillegonda van Elteren, je krijgt verschillende presentaties over ons prachtige beroep en je hebt de gelegenheid om alle mogelijke vragen te stellen en natuurlijk bereid je een mooi botanisch product.
Deze beide lessen zijn gratis bij te wonen, maar je moet je wel opgeven, zodat wij weten hoeveel mensen er gaan komen.
Opgeven kan via info@herbasanitas.nl, geef aan welke dag je wilt komen.
Bij opgave ontvang je verdere informatie.
  • 25 mei Open Dag Herba Sanitas

14:00 – 17:00 te Heeswijk–Dinther

Ben je van plan om dit jaar een herboristen/fytotherapeutische opleiding te starten? Kom dan langs op onze jaarlijkse Open Dag, voor een hapje en een drankje, vragen stellen aan docenten en studenten, het bijwonen van een presentatie over Herba Sanitas en natuurlijk sfeer proeven. Deelname is gratis, aanmelden middels een mail is verplicht, zodat wij weten hoeveel mensen er komen en we je meer informatie kunnen sturen.

Opgeven kan via info@herbasanitas.nl
  • 8 juni Workshop Solid Perfumes uit de Oudheid
13:30 – 16:30 te Heeswijk–Dinther
Parfums waren in de oudheid veelal in vaste balsemvorm en werden bereid door aromatische plantendelen zoals harsen, bloemen en specerijen, soms jarenlang te macereren in vetten. Een stuk geschiedenis, het bereiden van deze maceraten, met een moderne twist, waardoor het iets minder tijd in beslag neemt, en de samenstelling en bereiding van een heerlijk natuurlijk solide parfum, zodat je kunt geuren als een rijke Romein, komen langs in deze workshop.

Voor iedereen toegankelijk.

Kosten: €80,00, inclusief de presentatie, enige formules, kostbare lesmaterialen, een mooi potje met solid parfum en natuurlijk thee/koffie.

Opgeven: via een mail naar info@herbasanitas.nl

  • 9 juni Workshop Samenstelling Verfijnde Theemengsels

10:00 – 15:00 te Heeswijk–Dinther

Hoe creëer je een theemengsel, dat smakelijk is, er mooi uitziet en verrassend is van samenstelling, met onverwachte en nieuwe ingrediënten en rekening houdend met de oplosbaarheid van plantaardige stoffen in water? Dit kun je leren tijdens deze workshop van Herba Sanitas. Geen tuthola theemutsendag, maar zeer geschikt voor mensen die bijvoorbeeld commercieel theemengsels willen gaan samenstellen, met veel achtergrondinformatie.

Voor iedereen toegankelijk.

Kosten: €80,00, inclusief de presentatie, 4 theemengsels, alle gebruikte plantendelen, en natuurlijk vegan soep/thee/koffie.

Opgeven: via een mail naar info@herbasanitas.nl

  • 15 juni Workshop Natuurlijke Parfumcomposities

10:00 – 16:00 te Heeswijk–Dinther

Het componeren van een parfum, uitsluitend bestaand uit natuurlijke aromatische extracties, niet alleen etherische olien, maar ook absolues, vruchtenextracties, CO2 extracten, natuurlijke isolaten en tincturen. Deze dag maak je je persoonlijke parfum, gebaseerd op jouw eigen ideeen, uit enkel natuurlijke grondstoffen, daarnaast veel aanvullende informatie over geurcomposities, natuurlijke aromatische stoffen en de rijke geschiedenis van parfumbereiding.

Voor iedereen toegankelijk.

Kosten: €120,00, inclusief de presentatie, natuurlijke aromatische grondstoffen, parfumeursalcohol en een zelfgemaakt parfum in een prachtig flesje en natuurlijk vegan soep/thee/koffie.

Opgeven: via een mail naar info@herbasanitas.nl

  • 16 juni Workshop Natuurlijk Anti-Aging Serum

14:00 – 16:00 te Heeswijk–Dinther

Deze middag maken wij een anti-aging serum, samengesteld uit de meest kostbare plantaardige olien en etherische olien en natuurlijke werkstoffen, dat de huid optimaal verzorgt en rimpels en lijnen helpt voorkomen en verminderen.

Voor iedereen toegankelijk.

Kosten: €50,00, inclusief de presentatie, de grondstoffen, en natuurlijk thee/koffie.

Opgeven: via een mail naar info@herbasanitas.nl

  • 22 juni Workshop Natuurlijke Deodorant ‘Smell the Roses’

14:00 – 16:00 te Heeswijk–Dinther

De zomer doorstaan zonder nare zweetluchtjes en klotsende oksels, dat willen we allemaal, maar deodorant uit de winkel, zit vol met nare chemicalien en maken de gevoelige huid van je oksels schraal en rood. Natuurlijke deo’s zijn vaak gebaseerd op kokosolie en baking soda die vlekken op kleding maken en je oksels uitdrogen. Niet in deze workshop! De deo die je tijdens deze workshop maakt bestaat geheel uit natuurlijke COSMOS-gecertificeerde ingredienten en is in de vorm van een heerlijke zachte creme en is super-effectief.

Voor iedereen toegankelijk.

Kosten: €50,00, inclusief de presentatie, de formule, grondstoffen voor het product, een potje en natuurlijk thee/koffie.

Opgeven: via een mail naar info@herbasanitas.nl

  • 23 juni Workshop Vlier-shampoo en Vlier-conditioner

14:00 – 16:00 te Heeswijk–Dinther

Deze workshop valt precies in de bloeitijd van de Vlier, een mooie aanleiding om verse extracties van Vlier te verwerken in een natuurlijke en duurzame shampoo en conditioner, die daarnaast geheel bestaan uit natuurlijke COSMOS-gecertificeerde ingredienten, die duurzaam worden geproduceerd en zeer mild zijn voor huid en haar.

Voor iedereen toegankelijk.

Kosten: €60,00, inclusief de presentatie, de formules, grondstoffen voor de producten, een potje en flesje en natuurlijk thee/koffie.

Opgeven: via een mail naar info@herbasanitas.nl

  • Tuinstudent Gezocht
In ruil voor een eerste basisjaar Herba Sanitas, ter waarde van €1750,00, werk je 20 dagen, 6 uur in de schooltuin van Herba Sanitas. Die 20 dagen worden in overleg ingedeeld en zullen vooral in het voorjaar en de zomer vallen.
Werkzaamheden:
– Onkruid verwijderen
– Mulching
– Verplanten
– Snoeien
– E.a.
De tuin is ongeveer 300 vierkante meter, er is een voortuin met veel aromatische planten die zeer zonnig is, een achtertuin die de vorm van een bostuin heeft, een kleine kas en een moestuindeel. Het grondtype is zandgrond. Wij werken uitsluitend biologisch in de tuin.
Wat voor iemand zoeken wij?
– Fysiek fit/sterk/gezond
– Kennis van biologisch telen en bij voorkeur een opleiding die daarop aansluit
– Plantenkennis
– Esthetisch gevoel
– Humor
Wij bieden:
– Het eerste basisjaar Herba Sanitas, als de samenwerking bevalt, kan dat verlengt worden naar de andere 3 jaren
– Gezellige en flexibele werkomgeving
– Ruimte voor eigen ideeën in overleg
– Veel extra medicinale plantenkennis
– Leuke extra’s (plantjes, zaadjes, producten etc.)
– Gereedschap is aanwezig
Je kunt een reactie met wat meer informatie over jezelf, sturen naar info@herbasanitas.nl